Hyödynnä tehokkaasti sähköisiä työkaluja
Nykypäivän työnteko on usein silppua ja sälää; samaa voidaan sanoa myös työnhausta. Työnhaun välineitä ja väyliä on valtavasti ja erilaiset rekrytointipalvelut lisääntyvät koko ajan. Joskus yritykset laittavat avoimet työpaikkansa hakuun ainoastaan omille verkkosivuilleen tai sosiaalisen median kanaviinsa, joten niitä kannattaa seurata aktiivisesti. Verkostoitumisesta saa myös vertaisapua työnhaun yksinäisyyteen. Somen työnhakuryhmissä keskustelujen ja työnhakuvinkkien jakamisen lisäksi harjoitellaan vaikkapa työhaastattelutilanteita varten.
Piilotyöstä unelmien työ
Piilotyöpaikkojen etsiminen vaatii paljon, mutta antaa sitäkin enemmän. Palkintona ahkerasta etsinnästä voi olla unelmien työpaikka. Mutta, miten lähteä liikkeelle?
Työnhaku on hyvin pitkälle myyntityötä: ensin on itse uskottava myytävään tuotteeseen, ennen kuin sen pystyy myymään eteenpäin. Myös se, miten motivoitunut olet osaamistasi myymään, ratkaisee. Paras osoitus aktiivisuudesta ja motivoituneisuudesta on, että työnhakija on itse omatoimisesti ottanut yhteyttä yritykseen joko soittamalla ja/tai aktiivisesti eri kanavien kautta verkostoitumalla.
Parhaat piilotyöpaikat ovat pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Tulostietoja tarkastelemalla voi päätellä, mitkä yritykset ovat kasvuvaiheessa. Piilotyönhaussa etuna on se, että kilpailu on paljon pienempää, ja näin ollen työhaussa onnistumisen mahdollisuus kasvaa. Toki on olemassa yrityksiä, joiden rekrytointikäytäntöjä on mahdoton ohittaa, ja se on hyvä ottaa huomioon. Tällaisia yrityksiä ovat usein suuret ja kansainväliset yritykset.
Jaa meidät somessa!
#työnhakijanaverkossa